Varnost in zasebnost

Obvestilo o varnosti in zasebnosti
S prijavo na e-novice omogočite podjetju Iskra Avtomatizacija in Merilni Sistemi d.o.o., Savska Loka 4, 4000 Kranj, da zbira in obdeluje posredovane osebne podatke. Posredovane osebne podatke bomo obdelovali v skladno z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo) in Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov).

Obdelava podatkov
Z izpolnitvijo spletnih obrazcev za povpraševanje – se strinjate, da o vas zbiramo osebne podatke, ki ste nam jih posredovali. Osebni podatki, ki jih zbiramo so: – e-poštni naslov. Osebne podatke potrebujemo izključno za izpolnitev namena neposrednega trženja: obveščanja o aktualni ponudbi, morebitnih novih ponudbah in ugodnostih.

Namen
Osebne podatke zbiramo v skladu z namenom, za katerega ste jih posredovali. Zavezujemo se, da posredovanih osebnih podatkov ne bomo uporabili za drug namen.

Pravna podlaga
Osebne podatke zbiramo na podlagi vašega izrecnega soglasja.

Uporaba osebnih podatkov
Osebne podatke uporabljamo izključno za namen, zaradi katerega ste nam podatke posredovali.

Shranjevanje podatkov
Osebne podatke, ki ste nam jih posredovali prek e-obrazcev, hranimo do preklica danega soglasja. Soglasje za obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov pred preklicem. Vse ostale osebne podatke v okviru pogodbenega sodelovanja hranimo v skladu z veljavno zakonodajo.

Posredovanje osebnih podatkov
Osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam in jih ne bomo javno razkrili, razen pod določenimi pogoji izbranim pogodbenim partnerjem, ki jih prav tako zavezuje Splošna uredba o varstvu podatkov.

Vaše pravice
V skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov, imate pravico do dostopa do podatkov, ki se nanašajo na vas, pravico do popravka podatkov, pravico do omejitve obdelave, pravico do izbrisa podatkov ter pravico do prenosljivosti podatkov. Katerokoli pravico po Splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov lahko kadarkoli pisno uveljavljate. Pri tem navedite ime, priimek ter elektronski naslov. Posameznike želimo seznaniti, da lahko uveljavljajo pravice v zvezi z osebnimi podatki na način, da jih v pisni obliki, naslovijo na nas, in sicer preko e-pošte: se navede naslov oziroma dostavijo osebno na sedež Iskra Avtomatizacija in Merilni Sistemi d.o.o., Savska Loka 4, 4000 Kranj.

Piškotki
Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?
Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.